"خیبرآنلاین" - فرمایشات روز گذشته حضرت امام خامنه ای در دیدار با کارکنان سازمان انرژی اتمی و بیانات صریح و انقلابی ایشان که نیاز به تفسیر و تاویل ندارد، در زمینه مذاکرات هسته ای حجت را بر همگان تمام کرد.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی "خیبرآنلاین"، ولی امر مسلمین که مانند همیشه و براساس آن عبارت طلایی، انقلابی سخن گفت نه دیپلماتیک، خط حرکت، خطوط قرمز مناظرات و باید و نبایدهای مذاکرات هسته ای را به صورت علنی تشریح نمودند و خط اصلی نظام را برای کسانی که بنا بر برخی مسایل، دچار تردید شده بودند، روشن کردند.
لطفا عبارات ذیل را برای چندبار و با دقت بخوانید:
- "هدف آنها این است که با این بهانه، فضای بین المللی را بر ضد ایران حفظ کنند و بر همین اساس بود که با طراحی جدید دولت برای مذاکره درخصوص موضوع هسته ای موافقت شد تا این جوّ جهانی شکسته و ابتکار عمل از طرف مقابل گرفته شود و حقیقت نیز برای افکار عمومی دنیا مشخص شود".
- "مذاکرات به این معنا نیست که جمهوری اسلامی ایران از حرکت علمی هسته ای خود کوتاه خواهد آمد".
- "حرکت علمی هسته ای، به هیچ وجه نباید متوقف و یا حتی کُند شود".
- "هیچیک از دستاوردهای هسته ای کشور قابل تعطیل شدن نیست و کسی هم حق معامله برروی آنها را ندارد".
- "مطلقاً در زمینه حرکت علمی هسته ای، امکان توقف و یا کُند شدن وجود ندارد".
- "سازمان انرژی اتمی باید در مورد دستاوردهای علمی خود نیز تعصب داشته باشد".
- "نگاه هزینه- فایده کردن در موضوع هسته ای ساده اندیشانه و ساده لوحانه است".
- "اینکه گفته شود تحریم ها و فشارها هزینه دستاوردهای هسته ای است، موضوع صحیحی نیست زیرا اگر موضوع هسته ای هم نبود، آنها بهانه دیگری می گرفتند، همانطور که اکنون و در حین مذاکرات، امریکاییها بهانه حقوق بشر را مطرح می کنند".
- "مذاکرات باید ادامه یابد و چارچوب آن هم موضوع هسته ای است".
- "مذاکره کنندگان کشورمان هیچ حرف زوری را نباید از طرف مقابل قبول کنند و روابط آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید بصورت متعارف و غیرفوق العاده باشد".
عبارات فوق، بخش های مهمی از بیانات بسیار مهم حضرت امام خامنه ای در دیدار روز گذشته(چهارشنبه) بود که تکلیف را کاملا مشخص نموده است.
با این حساب، چند سوال از افراد و سازمان های مختلف مطرح می شود که امید است پاسخ های قانع کننده ای برای افکار عمومی ارایه دهند:
1- از صداوسیما و شخص آقای ضرغامی:
در پاسخ به تعدادی از نمایندگان مجلس که خواستار برگزاری مناظرات هسته ای در رسانه ملی بودند، مرقوم داشته بودید: "در این مقطع زمانی، سیاست رسانه ملی در موضوع مذاکرات هسته ای کاملا تبیینی و حمایتی است و تضغیف دولت و دستگاه دیپلماسی کشور با به چالش کشیدن سیاست ها و اقدامات در حال انجام به صلاح کشور نمی باشد". همچنین در قسمت پایانی نامه خود یادآور شده بودید: "با گذشت زمان و مهیا شدن شرایط، زمینه انجام بحث های کارشناسی و تضارب آرا درخصوص جوانب حقوقی این توافقنامه با حضور اندیشمندان و صاحب نظران این عرصه فراهم شود".
الف) با توجه به فرمایشات امام خامنه ای در روز گذشته، آیا همچنان بر مواضع اشتباه قبلی خود اصرار دارید؟
ب) آیا همینک شرایط برای بحث های کارشناسی و تضارب آرا در خصوص جوانب حقوقی این توافقنامه با حضور اندیشمندان و صاحب نظران فراهم نشده است؟
پ) آیا برای برگزاری مناظرات واقعی و غیرتشریفاتی هسته ای آمادگی دارید؟
2- شورایعالی امنیت ملی:
شورایعالی امنیت ملی و دبیرخانه آن طی چندماه اخیر با فعال کردن پروژه شکایت از منتقدین توافق ضغیف ژنو و مذاکرات هسته ای، حتی برای برخی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز تشکیل پرونده داده است که آخرین نمونه آن، روز گذشته رونمایی شد و خبر شکایت از جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد، در رسانه ها منتشر گردید.
الف) باتوجه به بیانات صریح روز گذشته ولی امر مسلمین، آیا همچنان پروژه شکایت زنجیره ای از منتقدین ژنو در دبیرخانه آن شورا در دست اقدام است؟
ب) آیا سخنان، نوشته ها و دیدگاه های مطرح شده بسیاری از منتقدین ژنو، در کلیات و خط اصلی با فرمایشات مطرح شده طی مدت اخیر، به ویژه روز گذشته حضرت امام خامنه ای منافات داشته است؟
پ) دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی کدامیک را در تضاد با امنیت ملی به حساب می آورد: نقد دلسوزان انقلاب، مردم و کشور به توافق ضعیف ژنو و مذاکرات پرحاشیه هسته ای، یا مذاکرات و توافقی که باعث گستاخی و توهین های دشمنان انقلاب، مردم و کشور شده است؟
3- دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم:
تیم مذاکره کننده کشورمان که براساس اولین نظر عمومی امام خامنه ای از آنها به عنوان فرزندان انقلاب یاد می شود، طی مدت اخیر، علیرغم تلاش هایی که انجام دادند اما اقدامات سوال برانگیز بسیاری را مرتکب شدند و ناخواسته در مسیری قدم نهادند که امتیازات بسیاری را از جانب ملت ایران به دشمنان قسم خورده آنها واگذار کردند و در مقابل، حتی تعهدات بسیار اندکی که از جانب حریف عهدشکن گرفته بودند را نیز نتوانستند برآورده نمایند. به عنوان نمونه طبق خبری که در رسانه ها در حال تکثیر است، تاکنون حتی یک ریال از پولی که قرار بوده به ایران پرداخت کنند، را نداده اند و در بحث قطعات و هواپیما و برخی مسایل دیگر نیز مشابه این ماجرا اتفاق افتاده است.
از جانب دیگر، مسئولان وزارت خارجه و شخص آقایان ظریف و عراقچی (مانند بخش های دیگر دولت یازدهم) در مرقومه ها و سخنان متنوع خود بارها و بارها اعلام کرده اند که تابع منویات امام خامنه ای هستند و خودو مجموعه شان در این راستا معرفی نموده اند.
ضمن تقدیر و تشکر از چنین سخنانی، اینک از آنان سوال می شود که:
الف) آیا در میدان عمل نیز تبعیت از رهنمودهای معظم له را نصب العین خود قرار خواهید داد؟
ب) اگر پاسخ الف مثبت است که قطعا هم همین خواهد بود، باتوجه به اظهارات چندماه اخیر ایشان و به ویژه بیانات روز گذشته شان در جمع کارکنان سازمان انرژی اتمی، نقشه راه و خطی که برای آینده مذاکرات ترسیم کرده اید، چیست؟ لطفا واضح و آشکار و بدون نامحرم دانستن مردم و محرمانه دانستن مذاکراتی که حق ملت است در جریان جزییات آن قرار بگیرند، آنها را به مردم گزارش نمایید.
پ) باتوجه به نقدهای گسترده و منطقی که از سوی اساتید دانشگاه، دیپلمات های کارکشته، صاحب نظران و دلسوزان کشور به توافق ضعیف ژنو وارد شده است، به کدامین ادله منطقی، بر تصویب سریع و عجله ای توافق نهایی با دشمنان این مرز و بوم اصرار می نمایید؟ چرا قبل از آن، بدون فیس بوک نگاری و شعار و حرف، در میدان عمل منتقدین کاربلد خود را طرف مشورت خود قرار نمی دهید و از نقدهای حقوقی و کارشناسی آنان بهره مند نمی شوید؟
***
امید است که مسئولان سه گانه فوق، به سوالات و ابهامات بسیاری که در اذهان عمومی مطرح است، پاسخ های قانع کننده دهند تا مبادا "تدبیر و امید" جای خود را به "بیم و امید" دهد. بیمی برای دلسوزان و مردم و امیدی برای...